Ce este dezvoltarea web și cum poate fi benefică pentru afacerea dvs. - Imperial Media
Media

Ce este dezvoltarea web și cum poate fi benefică pentru afacerea dvs.

 • Home
 • Web Design
 • Ce este dezvoltarea web și cum poate fi benefică pentru afacerea dvs.

Ce este dezvoltarea web?
Dezvoltarea web este întregul proces de construire, proiectare, testare și întreținere a site-urilor și aplicațiilor web. Aceasta se referă la toată munca care constă în a face ca o aplicație web sau website să arate bine, să fie performant și să aibă o experiență de utilizare fără cusur – design web, dezvoltare de conținut web, scripting client-side/server-side, configurarea securității rețelei și, uneori, optimizarea SEO.

În cele mai multe cazuri, dezvoltatorii web full-stack creează aceste produse elaborând linii lungi de cod într-un editor de text, stilizându-le cu ajutorul CSS și apoi punând toate elementele împreună. Dar, în zilele noastre, ei pot folosi și programe  sau sisteme de gestionare a conținutului pentru a configura un nou site web fără a scrie totul de la zero.

Dezvoltatorii web sunt de obicei împărțiți în dezvoltatori front-end, dezvoltatori back-end și dezvoltatori full-stack. Profesioniștii în dezvoltarea front-end sunt responsabili de toate componentele vizuale ale unui site web (layout, bară de navigare etc.). Dezvoltatorii front-end sunt, de asemenea, responsabili pentru funcționalitatea și interactivitatea acestuia.

Dezvoltatorii back-end se ocupă de sarcini și subiecte de dezvoltare mai puțin vizibile, cum ar fi gestionarea serviciilor aplicației web, a bazei de date și a aplicațiilor. De asemenea, dezvoltatorii back-end ar putea fi nevoiți să utilizeze limbaje suplimentare de partea serverului, cum ar fi Python, Ruby, Java și PHP pentru a rezolva problemele legate de server cu dezvoltarea back-end. Între timp, dezvoltatorii full-stack sunt capabili să efectueze atât sarcini front-end, cât și back-end.

Ce instrumente folosesc dezvoltatorii web?
În mod obișnuit, atunci când oamenii vorbesc despre instrumente de dezvoltare a aplicațiilor web, se referă la aplicațiile și limbajele care permit dezvoltatorilor să scrie și să depaneze codul pentru aplicațiile web – HTML, Java și CSS. Dar, pe măsură ce lumea digitală evoluează, la fel se întâmplă și cu rolul unui dezvoltator web.

Astăzi, aceștia trebuie să știe mai mult decât să scrie fragmente de cod. Ei trebuie să fie familiarizați cu aspectele vizuale, designul receptiv UI/UX, prototiparea, wire-frameing, securitatea cibernetică, SEO și multe altele. Vestea bună este că există o mulțime de instrumente de dezvoltare web disponibile în prezent, care îi pot ajuta pe dezvoltatori să îndeplinească aceste sarcini fără a fi nevoiți să înceapă de la zero.

Evident, instrumentele pe care le folosesc depind de tipul de muncă pe care îl fac. De exemplu, dezvoltatorii Front-End folosesc HTML, CSS, JavaScript, precum și framework-uri precum React, Bootstrap, Backbone, AngularJS și EmberJS.

Între timp, dezvoltatorii Back-End vor folosi de obicei limbaje de server, inclusiv PHP, Ruby și Python, precum și instrumente precum MySQL, Oracle și Git.

Cum arată procesul de dezvoltare a aplicațiilor/site-urilor web?
Crearea unei aplicații web sau a unui website complet funcțional prin intermediul unei companii de dezvoltare web este puțin mai complicată decât crearea unei aplicații prin intermediul WordPress sau Joomla, deoarece dezvoltatorii trebuie să parcurgă o serie de etape înainte ca aplicația dvs. web să poată fi lansată. În schimb, însă, puteți fi siguri că aplicația dvs. web va fi atractivă din punct de vedere vizual, complet optimizată și ușor de utilizat. Ce pași trebuie să parcurgă dezvoltatorii pentru a crea un site web complet funcțional?

Colectarea informațiilor: În primul rând, dezvoltatorii trebuie să adune toate informațiile de care vor avea nevoie pentru proiect. Așadar, în această etapă vor analiza nevoile clientului, vor defini principalele obiective ale aplicației/site-lui web și vor afla mai multe despre publicul țintă. De asemenea, designerii trebuie să se familiarizeze cu viitoarele tipuri de conținut, deoarece acest lucru îi va ajuta să decidă asupra aspectului principal al aplicației web.

Planificare: Pe baza informațiilor adunate în prima fază, dezvoltatorii vor crea un plan de acțiune detaliat și vor proiecta o hartă a site-ului care să descrie toate secțiunile principale ale aplicației web. Un plan bine descris și detaliat, bazat pe aceste date de pre-dezvoltare, vă poate proteja de cheltuirea unor resurse suplimentare pentru rezolvarea unor probleme neașteptate, cum ar fi schimbarea designului sau adăugarea unor caracteristici importante care nu au fost planificate inițial.

Proiectare: În timpul fazei de proiectare, aplicația/site-ul dvs. web începe să prindă contur pe măsură ce întregul conținut vizual, cum ar fi imaginile, fotografiile și videoclipurile, este creat. Echipa va desena, de asemenea, unul sau mai multe prototipuri pentru site-ul web sub forma unei imagini statice care va descrie cum va arăta site-ul web final și va clarifica funcționalitatea de bază a aplicației web.

Dezvoltare: Odată cu pregătirea realizată, dezvoltatorii pot începe să creeze aplicația web propriu-zisă folosind grafica proiectată în etapa anterioară. De obicei, pagina principală este creată mai întâi, apoi sunt adăugate toate subpaginile, în funcție de ierarhia aplicației web. În cele din urmă, se adaugă caracteristicile și elementele interactive.

Testarea: Testarea este probabil cea mai de rutină, dar și una dintre cele mai importante părți ale dezvoltării aplicațiilor web. Dezvoltatorii vor verifica fiecare link pentru a se asigura că nu există niciunul stricat printre ele și se vor asigura că toate scripturile și caracteristicile rulează corect. De asemenea, vor verifica codul cu validatoare de cod pentru a se asigura că acesta respectă standardele web actuale.

Lansare: După ce primiți aprobarea finală din partea clientului, este momentul ca aplicația web să fie lansată. Dar înainte de asta, site-ul trebuie să fie o ultimă dată rulat pentru a confirma că toate fișierele au fost încărcate corect și că site-ul este complet funcțional.

Întreținere: Odată ce aplicația web intră în funcțiune, de exemplu, echipa de dezvoltare full-stack trebuie să o supravegheze pentru a se asigura că nu apar noi erori și pentru a efectua întreținerea serverului din când în când.

Cât timp este nevoie pentru a pune în funcțiune noile proiecte de dezvoltare? Este dificil de spus, deoarece construirea unei aplicații web sau website de la zero necesită timp, chiar și pentru cele simple. Iar dacă vă gândiți să creați o aplicație/site web personalizat cu caracteristici specifice, atunci s-ar putea să aveți în vedere un termen de câteva luni chiar.

De asemenea in aria de dezvoltare web intra si servicii pentru aplicatii si site-uri deja create ca:

 • Adaugare functionalitati
 • Modificari/Adjustari
 • Reparatii si devirusari
 • Actualizari
 • Securizare
 • Automatizari
 • Setari Externe

Dezvoltarea web este un serviciu pe care noi il oferim  pentru site-uri sau platforme web deja create, care necesita functionalitati noi, imbunatatiri, reparatii sau alte modificari. Serviciile de Dezvoltare web se refera atat la activitati de programare, cat si la operarea de interfete ale platformelor si este disponibil indiferent de tehnologie sau framework.

Pretul este in functie de complexitate si variaza de la proiect la proiect intre 30-40 Euro/Ora

Leave A Comment

Our purpose is to build solutions that remove barriers preventing people from doing their best work.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)
Cart

No products in the cart.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare